Nederlandse+bedrijven+bouwen+app+voor+sierteelt
Nieuws
© Dümmen Orange

Nederlandse bedrijven bouwen app voor sierteelt

Dümmen Orange en applicatieontwikkelaar Synobsys hebben hun krachten gebundeld om een app voor telers in de sierteeltsector te bouwen. Met de app is de teelt te optimaliseren.

De app kan worden gebruikt om belangrijke kennis over rassen, teeltstrategieën en bijvoorbeeld plagen en ziekten te delen. De verkregen informatie zal telers overal ter wereld helpen de kwaliteit van hun producten naar een nog hoger niveau te tillen. De klanten van Dümmen Orange kunnen de app begin 2020 voor het eerst gaan testen.

Om telers te helpen hun gewassen te voorzien van de best mogelijke teeltomstandigheden en het voor hen gemakkelijker te maken toegang te krijgen tot advies en ondersteuning, richt Dümmen Orange zich niet alleen op de genetische ontwikkeling van siergewassen, maar ook op elektronische toegang tot kennis en teeltgegevens. De nieuwe app deelt dus zowel basiskennis als meer diepgaande kennis over alle variëteiten van Dümmen Orange. De app geeft informatie over de verschillende teeltfasen van een ras.

Chatfunctie

Het is ook een directe hulplijn voor telers. Met een chatfunctie kunnen gebruikers bijvoorbeeld foto's van planten uploaden en informatie over hen opvragen. Een optioneel 'dagboek' voor het vastleggen van waarnemingen en metingen kan voor elke variëteit worden bewaard. Naast het bieden van gemakkelijkere toegang tot kennis over specifieke rassen en hun teeltprocessen is de app ontworpen om telers te helpen om tijd te besparen, risico's te verminderen, beter te plannen en de kwaliteit van hun producten te verbeteren.

De app wordt gratis aangeboden. Telers kunnen deze niet alleen gebruiken om de teeltgegevens voor de rassen in het assortiment van Dümmen Orange bij te houden, maar ook die welke door andere veredelaars zijn ontwikkeld. 'Dit is onze manier om telers toegang te geven tot een handige, complete tool om al hun siergewassen succesvol te laten groeien', zegt Marcel Vrijman van Dümmen Orange.

Test

De app start begin dit jaar met een test in de productgroepen kalanchoë, calla, begonia, dahlia en lavendel. Na het verwerken van de ervaringen stelt Dümmen Orange de app beschikbaar voor meer gewassen en in diverse landen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 6°
  0 %
 • Maandag
  23° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  23° / 7°
  10 %
Meer weer