Foodvalley start versnellingsprogramma's agrifood

Foodvalley biedt komend voorjaar drie nieuwe versnellingsprogramma's aan voor start-ups en gevestigde jonge bedrijven in de landbouw- en voedingssector die willen opschakelen in productie, kennis en klanten.

Foodvalley+start+versnellingsprogramma%27s+agrifood
© Foodvalley

Foodvalley, naar eigen zeggen het kennisintensieve agrifoodecosysteem in Nederland, lanceert de versnellingsprogramma's om een impuls te geven aan zijn missie: innovatieve oplossingen vinden en delen die kunnen bijdragen aan gezonde voeding en duurzame productie.

Beginnende en gevorderde bedrijven in de agrifoodsector blijken volgens de kennispartijen in het platform dikwijls moeite te hebben om op eigen kracht te groeien, zowel in omvang als in productietechniek. Vitale kennis delen is dan waardevol, stelt Foodvalley.

Opschaling

Voor start-ups in een vroeg stadium is dit StartLife Accelerate. Dit programma heeft al meer dan driehonderd start-ups begeleid en gefinancierd, meldt Foodvalley. Ondernemingen die klaar zijn voor opschaling, kunnen intekenen voor de Foodvalley Accelerator. Gevestigde agrifoodbedrijven die fors willen doorgroeien, kunnen zich aanmelden voor Scale-upFood.

Het platform lanceert de drie nieuwe versnellingsprogramma's in samenwerking met vaste partners, zoals Oost NL, Rabobank, StartLife, Scale-up Company, Scale-upNation, Wageningen University & Research en World Food Center Development.


Snelkookprogramma

De eerste versneller, StartLife Accelerate, is een 'snelkookprogramma' van twaalf weken voor ambitieuze food- en agritechstart-ups. Het programma biedt trainingen, individuele begeleiding, financiering en toegang tot een groot netwerk van experts, toonaangevende bedrijven en investeerders.

De aanpak richt zich op drie belangrijke succesfactoren: het team, klantvalidatie en investeerders. StartLife bevindt zich op Wageningen Campus en is nauw verbonden met Wageningen University & Research. Het programma start op 30 maart in Wageningen.

Op de markt

De tweede versneller, Foodvalley Accelerator, is een eenjarig programma voor agrifoodstart-ups met innovatief schaalbare producten of diensten die al op de markt zijn en nu klaar zijn om op te schalen.

Tijdens innovatieve werksessies bespreken de deelnemers vooruitgang, valkuilen en uitdagingen met ervaringsdeskundigen en een coach. Het programma begint op 9 april in Ede.

Groeipotentie

De laatste versneller, Scale-upFood, is een masterclass-programma van driemaal drie dagen dat scale-ups klaarstoomt voor verdere groei. Het concept is ontworpen voor upstream food en agri scale-ups met serieuze markttractie en groeipotentie.

De aanpak biedt deelnemers inzicht in de succesfactoren van scale-ups wereldwijd en past deze kennis gericht toe binnen het eigen bedrijf. Daarnaast zijn er onder meer werksessies met grote bedrijven en experts uit de industrie over de uitdagingen van het groot opschalen van agrifoodproducten.

Onder de paraplu van Foodvalley werken zo'n 1.500 tech- en agrifoodbedrijven en 8.000 wetenschappers van kennisinstellingen nauw samen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 8°
  0 %
 • Zondag
  22° / 9°
  0 %
 • Maandag
  22° / 8°
  0 %
Meer weer