LTO Noord wil helderheid over plan Park21

LTO Noord-afdeling Haarlemmermeer heeft er deze week bij gemeente Haarlemmermeer opnieuw op aangedrongen om meer duidelijkheid te scheppen over de voortgang rondom Park21.

LTO+Noord+wil+helderheid+over+plan+Park21
© Park21

Zolang het grootschalige recreatiegebied boven de markt hangt, blijven agrarische ondernemers in het gebied in grote onzekerheid over de toekomst van hun bedrijf, stelt voorzitter Ton van Schie van LTO Noord-afdeling Haarlemmermeer. Gemeente Haarlemmermeer is van plan om meerdere ruimtelijk visies voor het buitengebied samen te voegen in een integrale gebiedsaanpak.

Behalve Park21 gaat het dan ook om de verdere ontwikkeling van het glastuinbouwgebied Prima4a en het bedrijventerrein van Schiphol. Van Schie: 'Daarnaast moeten er nog duizenden woningen worden gebouwd, is er extra waterberging nodig en wordt er gesproken over een snelle vervoersverbinding met Amsterdam. Dat alles schreeuwt om ruimte.'

Realistisch

Reden voor de afdelingsvoorzitter om het gesprek met wethouder Mariëtte Sedee van ruimtelijke ordening aan te gaan. 'Ik kan me voorstellen dat er met al die ontwikkelingen zeker ook ruimte voor groen en recreatie moet zijn. Maar laten dan wel uitgaan van realistische, behapbare oppervlakten en daar ook duidelijk termijnen aan stellen, zodat de ondernemers in het gebied ook weten waar ze aan toe zijn.'

Van Schie refereert aan de recreatieve initiatieven die wel van de grond komen, zoals diverse lokale evenementen en de inrichting van een klimpark. 'Grote gemene deler in die activiteiten is dat de gemeente daarin zelf een grondpositie heeft. Vanuit die wetenschap zou ook naar Park21 moeten worden gekeken. Dus stop met het oplaten van allerlei proefballonnen met leuke ideeën op percelen die nog niet eens in eigendom zijn van de gemeente.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  21° / 15°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer