Vion%2Dinventaris+van+Leeuwarden+naar+slachterij+Altenburg
Nieuws
© Vion

Vion-inventaris van Leeuwarden naar slachterij Altenburg

De inventaris van de runderslachterij van Vion in Leeuwarden is overgeplaatst naar de vestiging in het Duitse Altenburg. Vion maakte in november bekend dat die vestiging in de Duitse deelstaat Thüringen zich helemaal gaat toeleggen op het slachten van rundvee.

Met de verhuizing van de slachtlijn is 200.000 euro gemoeid, geeft Vion-topman Ronald Lotgerink aan. Vion legt zich in Altenburg toe op rundvee, omdat de varkenshouderij in het oosten van Duitsland rondom de Vion-vestiging Altenburg de afgelopen jaren gestaag afnam. Volgens marktanalyses is de runderpopulatie in het oosten van Duitsland daarentegen juist hoog, geeft Vion aan.

De runderslachterij van Vion opende in 2017 de deuren. Eind 2019 besloot de slachterij te sluiten en de vestiging om te bouwen naar eentje waar vleesvervangers worden geproduceerd. Lotgerink spreekt van een strategische keuze. Als redenen voor de sluiting noemt hij de krimp van de rundveestapel door de invoering van fosfaatrechten en toegenomen concurrentie.

Vion verwacht dat over ongeveer een maand de eerste vleesvervangers in Leeuwarden van de band rollen. Het assortiment omvat in eerste instantie zes producten. Medio 2020 moet de vestiging in volle productie zijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 9°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
 • Zaterdag
  14° / 9°
  70 %
Meer weer