'Duidelijke toename' van boeren die naar buitenland willen

Steeds meer boeren overwegen om hun bedrijf in Nederland te verkopen en in het buitenland opnieuw te beginnen. Zeker door de recente stikstofproblemen vragen velen zich af of hun toekomst nog wel in Nederland ligt. Dat meldt de NOS.

%27Duidelijke+toename%27+van+boeren+die+naar+buitenland+willen
© Pixabay.com

Agrarisch makelaar Interfarms merkt dat meer boeren zich oriënteren op de mogelijkheid om te emigreren. Komende week worden er informatieavonden gehouden en de verwachting is dat daar honderden, vaak jonge boeren op af zullen komen.

Agrarisch makelaar Hendrik-Jan Achterhof noemt de invoering van het fosfaatbeleid het keerpunt. 'Dat leidde tot forse kostprijsverhogingen waardoor het voor sommigen onrendabel was om hun bedrijf hier voort te zetten.'

Achterhof ziet dat vooral jonge ondernemers emigratie overwegen. 'Ik vind het zonde van de prachtige bedrijven die ze achterlaten, maar kennelijk zien ze geen andere mogelijkheid meer.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 8°
  0 %
 • Zondag
  22° / 9°
  0 %
 • Maandag
  22° / 8°
  0 %
Meer weer