Rundvee+en+Mechanisatie+Vakdagen+in+volle+gang
Nieuws
© René Eijsink

Rundvee en Mechanisatie Vakdagen in volle gang

De Rundvee en Mechanisatie Vakdagen zijn dinsdag in Hardenberg van start gegaan. In maar liefst zeven hallen presenteren zo'n vierhonderd standhouders vooral de innovaties op het gebied van landbouwmechanisatie.

Ron van Laar importeert bijvoorbeeld vanuit Ierland de Grazer, een machine die speciaal ontwikkeld is voor het maaien van vers gras. De Grazer oogst het gras zonder beschadiging en brengt het direct in de stal bij de koeien of geiten.

'In Ierland zijn de omstandigheden niet optimaal om gras in te kuilen, dus vandaar dat ze deze methode hebben bedacht. Zo kan een boer vers gras blijven voeren en heeft het vee bijvoorbeeld minder krachtvoer nodig.'

Vijf dochtergroepen

In hal 7 krijgen bezoekers letterlijk een kijkje op de koe, want hier staan vijf dochtergroepen in de schijnwerpers. Zo heeft K.I.Samen dochters van stier Repairman meegenomen en presenteert World Wide Sires een serie nakomelingen van stier Punch. Koole & Liebregts hebben vier dochters van diverse stieren meegenomen om hun kruisingsconcept ProCROSS te laten zien aan het grote publiek.

Walter Liebregts ziet absoluut het belang in van de Rundvee en Mechanisatie Vakdagen. 'Hier komen zo'n dertigduizend bezoekers in drie dagen. En hoewel we succesvol zijn met ons concept, willen we graag verder groeien. Op deze beurs doen we veel nieuwe contacten op. En dat is dus erg belangrijk voor ons.'

De Rundvee en Mechanisatie Vakdagen zijn nog te bezoeken op:

Woensdag 31 oktober (tot 22 uur)
donderdag 1 november (13.-22 uur)

Weer

 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
 • Zondag
  27° / 18°
  10 %
Meer weer