Aandeel+A2+Milk+levert+16%2E000+procent+rendement
Nieuws
© Davey van Aken

Aandeel A2 Milk levert 16.000 procent rendement

Beleggers die tien jaar geleden hun geld stopten in de Nieuw-Zeelandse zuivelproducent A2 Milk behaalden een rendement van 16.000 procent. Dat stelt persbureau Bloomberg. Dat maakt A2 Milk volgens Bloomberg tot het best renderende aandeel van de afgelopen tien jaar.

A2 Milk heeft geprofiteerd van de toenemende vraag uit Australië, Nieuw-Zeeland en vooral uit China. Na het schandaal met vervuilde melk in 2008 kopen Chinezen liever melk van buitenlandse producenten. Daar komt bij dat A2 Milk een iets andere samenstelling heeft dan gewone melk. Volgens de producent maakt dat deze melk beter geschikt voor mensen die koemelk slecht verdragen en dat spreekt veel Chinezen aan.

Netflix

Bloomberg heeft de rendementen van bedrijven op de toonaangevende aandelenindexen vergeleken. Wanneer wordt gekeken naar het tienjaarsrendement van andere beursgenoteerde ondernemingen, dan komen het Japanse e-commerce-bedrijf Monataro en de Australische investeerder Magellan Finance in de buurt met respectievelijk 8.000 en 7.930 procent rendement. Netflix behaalde een rendement van circa 4.000 procent, Apple zo'n 1.000 procent en Facebook ongeveer 440 procent.

Ondanks het enorme rendement is het zuivelbedrijf nog altijd een relatief kleine onderneming op de beurs. De beurswaarde bedraagt zo'n 6,6 miljard euro. Dat is weinig vergeleken bij bijvoorbeeld Netflix, een relatieve nieuwkomer op de beurs. Dat bedrijf heeft een geschatte beurswaarde van 125 miljard euro. Een bedrijf als Apple heeft een beurswaarde 1.332 miljard dollar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
Meer weer