Vergunning+voor+winnen+aardwarmte+bij+Zevenbergen
Nieuws
© LTO GLaskracht

Vergunning voor winnen aardwarmte bij Zevenbergen

Minister Eric Derk Wiebes van Economische Zaken en Klimaat heeft een winningsvergunning voor aardwarmte verleend aan de bedrijven Geobrothers en Visser & Smit Hanab.

Geobrothers en Visser & Smit Hanab hebben op 11 oktober 2017 een aanvraag ingediend voor een winningsvergunning voor aardwarmte. Het aangevraagde gebied ligt in de provincie Noord-Brabant, in de gemeenten Moerdijk en Etten-Leur en beslaat de opsporingsvergunning Zevenbergen II. Visser & Smit Hanab wordt degene die de werkzaamheden uitvoert, of daartoe opdracht verleent.

Het gebied waarvoor de vergunning geldt, is verticaal begrensd met als bovengrens de Mijnbouwwettelijke bovengrens voor aardwarmte, een diepte van 500 meter, en als ondergrens de basis van onderliggende kleipakketten van het Landen Klei Laagpakket, tevens de basis Noordzee Groep van Tertiair ouderdom.

Op basis van deze grensbeschrijving is de oppervlakte van het gebied 3,48 vierkante kilometer. De vergunning geldt vanaf het tijdstip waarop zij in werking is getreden tot 33 jaar na het tijdstip waarop zij onherroepelijk is geworden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  24° / 15°
  60 %
Meer weer