Proefstal+voor+pluimvee+in+Merelbeke
Nieuws
© Ger Loeffen

Proefstal voor pluimvee in Merelbeke

In het Vlaamse Merelbeke komt een proefstal voor pluimvee. Het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) krijgt 1 miljoen euro van de Vlaamse regering voor de bouw ervan.

ILVO zelf investeert nog eens 1,3 miljoen euro in de locatie. Volgens ILVO is het nodig om hierin te investeren omdat de productie van pluimveevlees in de afgelopen jaren is gestegen in Vlaanderen.

Er is vraag naar innovatief onderzoek vanuit de pluimveehouderij en de toeleverende sectoren omdat de pluimveehouderij te maken krijgt met steeds strengere eisen op het gebied van milieu en dierenwelzijn. In de nieuwe pluimveestal zal onderzoek gedaan worden naar nieuwe samenstellingen van voeding, voedermanagement, dierenwelzijn, dierengezondheid, emissies, duurzaamheid, klimaat en vleeskwaliteit. De stal moet een schakel gaan vormen tussen fundamenteel en praktijkonderzoek.

Living lab

Onderzoek in de nieuwe proefstal zal plaatsvinden onder de vlag van ILVO living Lab. Dat is een samenwerking tussen ILVO, het Departement Landbouw & Visserij, de sectororganisaties en de onderzoeks- en praktijkinstellingen in Vlaanderen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  13° / 2°
  10 %
 • Maandag
  14° / 6°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  20 %
Meer weer