Koeien+VS+en+Denen+geven+meer+melk+dan+Hollandse
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Koeien VS en Denen geven meer melk dan Hollandse

Terwijl de Nederlandse koeien met een gemiddelde productie van ruim 9.200 kilo in 2018 goed melk geven, deden de koeien uit de Verenigde Staten het met 10.700 kilo en Denemarken met 10.900 nog beter.

Dat blijkt uit een onderzoek van Zuivel NL onder een aantal belangijke zuivel exporterende landen. Nederland lijkt daarbij op een vergelijkbaar niveau te liggen als Frankrijk. De Duitsers liggen hier met 8.000 kilo iets onder, terwijl de overige twee Europese landen in dit onderzoek nog lager scoren. Zo produceerden de Ierse en Poolse koeien iets minder dan 6.000 kilo melk per koe.

Extensievere houderij

Buiten Europa blijven Argentinië en Nieuw Zeeland steken op respectievelijk 5.000 en 4.50 kilo melk per koe. In deze landen worden de dieren op een andere, extensievere manier gehouden dan bijvoorbeeld in Nederland en Denemarken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  23° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  22° / 10°
  50 %
Meer weer