Boerinnen bieden Kamerleden petitie aan

Boerinnen van Nederland hebben dinsdag in Den Haag een petitie aangeboden aan Tweede Kamerleden. Daarmee vragen ze aandacht voor de positie van vrouwen op agrarische bedrijven.

De boerinnen maken zich zorgen over de toekomst van hun bedrijf. Die toekomst is onzeker door onder meer de stikstofproblematiek, fosfaatrechten, regeldruk en het steeds veranderen van wetten en voorschriften. ‘Er werd erg positief op gereageerd’, vertelt Helma Vermuë van LTO Vrouw en Bedrijf. ‘We kregen het advies om de petitie langer open te houden. Zolang deze beleidswijzigingen nog spelen kan iedereen dus nog tekenen.’

‘Ik vind het een uitstekend initiatief’, reageert Tweede Kamerlid Roelof Bisschop van de SGP. ‘We vergeten hier in Den Haag veel te makkelijk dat als we het hebben over bijvoorbeeld stikstof dat het gaat over mensen. Over boerengezinnen die de voedselproductie voor ons verzorgen.’

De petitie kan hier worden ondertekend. Vermuë: ‘We roepen op dat boeren, boerinnen maar ook mensen buiten de sector op om de petitie te tekenen. Zo kunnen we laten zien waar wij als boerinnen mee worstelen.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  27° / 18°
  70 %
 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
Meer weer