17%2E099+handtekeningen+afschot+damherten
Nieuws
© Nieuwe Oogst

17.099 handtekeningen afschot damherten

17.099 mensen hebben de petitie van de Dierenbescherming tegen het afschieten van 2.400 damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen ondertekend. De petitie wordt morgen aangeboden aan wethouder Udo Kock van Amsterdam.

Directeur Frank Dales van de Dierenbescherming biedt de petitie aan tijdens de commissievergadering Financiën. Zijn organisatie is tegen proactief afschieten van damherten en roept het college van B en W van Amsterdam op om af te zien van dit plan in de Waterleidingduinen.

'Het plan om ruim twee derde van de gezonde damhertenpopulatie in de duinen af te schieten is ronduit stuitend', stelt Dales. 'Het is onnodig, dieronvriendelijk en schadelijk voor het hele gebied.'

Verstoord

Afschot van 2.400 damherten in de Waterleidingduinen is volgens het college van B en W van Amsterdam nodig omdat het dierenwelzijn verstoord is door overbevolking, de verkeersveiligheid in het geding is en de biodiversiteit in gevaar is.

Bloembollentelers nabij de duinen ondervinden al jaren last van damherten die aan hun percelen schade toebrengen.

Weer

 • Zaterdag
  13° / 2°
  70 %
 • Zondag
  24° / 11°
  60 %
 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
Meer weer