FDF+wil+fairtrade+keurmerk+voor+supermarkten
Nieuws
© Albert Heijn

FDF wil fairtrade keurmerk voor supermarkten

Boerenorganisatie Farmers Defence Force (FDF) heeft het plan bedacht om een soort fairetrade keurmerk in te voeren voor supermarkten. Die moeten in ruil daarvoor voor ‘een eerlijke prijs en verdeling van de marge’ zorgen.

Boeren die mee willen doen moeten wel eerst lid worden van FDF. Er zouden 2 soorten leden moeten komen, privéleden, die 15 euro betalen en en bedrijfsleden die 100 euro moeten neertellen.

De bedoeling is om FDF daarmee body te geven, zo schrijft de organisatie op facebook: 'Dan kunnen we ledenvergaderingen organiseren om direct met jullie in contact te komen.' De FDF-bedrijfsleden worden volgens het bericht op facebook dan als eerste ingedeeld als preferent leverancier en krijgen de hogere prijs. Boeren die geen lid zijn van FDF komen pas aan bod als er voldoende vraag is.

Actie

Verder staat er: 'Onze strijders gaan ten alle tijden voor! De inschrijving is mogelijk tot aan de dag van de actie! Deelname aan de actie is ook verplicht! Thuisblijven en wel beuren zit er niet in!

Wellicht is dit een hint naar de acties waarmee een groep boze boeren in de week voor Kerst de voedseltoelevering door heel Nederland wil platleggen. Dat zou moeten gebeuren door het blokkeren van distributiecentra. 'Deelname aan de actie is ook verplicht! Thuisblijven en wel beuren zit er niet in!’, aldus FDF op internet.

Hamsteren

Er gaan vandaag overigens ook berichten op internet rond waarbij boeren worden opgeroepen om vandaag met trekker en aanhangwagen naar de supermarkt te komen om alvast boodschappen te hamsteren, zodat de schappen leeg raken. In hoeverre gehoor aan deze boodschap wordt gegeven is niet bekend.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  21° / 9°
  10 %
 • Maandag
  24° / 8°
  10 %
Meer weer