Akkerbouwers+betalen+evenveel+voor+onderzoek+als+vorig+jaar
Nieuws
© Han Reindsen

Akkerbouwers betalen evenveel voor onderzoek als vorig jaar

De Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw houdt vast aan de tarieven die akkerbouwers betalen voor het collectief onderzoek.

De tarieven per hectare bedragen 13,20 euro voor poot- en consumptieaardappelen, 8,80 euro voor zetmeelaardappelen en suikerbieren en 4,40 euro voor graangewassen. Uitgaande van 18.000 akkerbouwers resulteert dit in een jaarlijks budget voor het programma onderzoek en innovatie van 2,3 miljoen euro.

Vanaf deze week ontvangen de Nederlandse akkerbouwers de factuur voor hun onderzoeksbijdrage over 2019. Omdat het onderzoeksprogramma algemeenverbindend verklaard is, zijn alle akkerbouwers verplicht deze factuur te betalen. Zij moeten daarvoor hun areaalgegevens doorgeven aan BO Akkerbouw.

BO machtigen

Akkerbouwers kunnen BO Akkerbouw machtigen om gebruik te maken van de arealen die zij hebben opgegeven in de Gecombineerde opgave bij RVO.nl. Inmiddels maken meer dan 10.000 akkerbouwers gebruik van deze mogelijkheid. Zij ontvangen een maximale korting van 50 euro op hun onderzoeksbijdrage.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer