Vers bloed bij nationale ploegwedstrijden

De nationale ploegwedstrijden werden afgelopen vrijdag en zaterdag gehouden in Stadskanaal. De 16-jarige Martijn Lingbeek was een van de deelnemers die daar voor vers bloed zorgde.

Ploegvereniging Nederland wil als organisator voorkomen dat wedstrijdploegen een sport voor oude mannen wordt. Daarom waren er ook wedstrijden voor studenten van groene opleidingen. Martijn uit Nieuwe Pekela reed op de eerste trekker die zijn opa Reint Lingbeek in 1967 kocht. Reint is niet alleen blij dat zijn oude David Brown nog functioneel wordt ingezet. De opa hoopt ook dat hij de fijne kneepjes van het ploegen kan overbrengen op zijn kleinzoon.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 12°
  60 %
 • Woensdag
  18° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  14° / 9°
  95 %
Meer weer