DLV Advies: grote deelname warme sanering varkenshouderij

De belangstelling voor de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv) zal groot zijn, verwacht Marco Hol van DLV Advies. Dat meldde hij vrijdagmiddag in de studio van Nieuwe Oogst TV.

In concentratiegebied Zuid is dat 151 euro per recht. In Oost gaat het om 52 euro per recht. De prijzen zijn gepubliceerd op de site van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO.nl). Hol noemt het goede prijzen. 'Dit zijn marktconforme prijzen. Het zal boeren er niet van weerhouden om mee te doen op basis van de varkensrechten.'


De warme saneringsregeling bestaat uit twee componenten. Naast de vergoeding voor de rechten ontvangt de ondernemer een vergoeding per vierkante meter voor gebouwen en opstal. Een van de voorwaarden voor deelname is een minimale geurscore van 0,4. Dat wil zeggen dat burgerwoningen binnen een straal van 1 kilometer moeten liggen.

Bij twijfel inschrijven

Advies- en administratiebureaus voorspellen een grote deelname. Hol adviseert varkenshouders die twijfelen over deelname, om hun bedrijf aan te melden voor de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen. 'Wij zijn betrokken bij zo'n vijftig bedrijven waar we voor gaan inschrijven. Dat houdt niet in dat die ook deelnemen. Het zijn bedrijven die zich inschrijven en straks de brief thuiskrijgen. Dan is het aan de varkenshouders om te zeggen of ze wel of niet meedoen.'

De Subsidieregeling sanering varkenshouderijen opent maandag 25 november om 9 uur. Ondernemers hebben tot en met 14 januari de tijd om hun bedrijf voor de regeling aan te melden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer