Vergoeding varkensrecht Srv vastgesteld

De prijzen waarvoor binnen de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv) rechten uit de markt worden gehaald, staan vast. In concentratiegebied Oost komt de prijs op 52 euro per recht; in Zuid 151 euro.

De prijzen zijn gepubliceerd op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Wageningen University & Research stelde de prijzen vast op basis van de regio en de huidige markt. Nu de bedragen bekend zijn kunnen ondernemers berekenen voor welk subsidiebedrag zij in aanmerking komen wanneer hun aanvraag wordt gehonoreerd.

Opbouw subsidiebedrag

Het subsidiebedrag bestaat uit twee delen. Het ene deel is een vergoeding voor de ingeleverde varkensrechten. Het andere deel is een vergoeding voor het waardeverlies van de productiecapaciteit die wordt gesloopt en verwijderd. Dit zijn de dierenverblijven, mestsilo’s, voersilo’s en mestkelders voor het houden van varkens op de deelnemende bedrijven.


De subsidieregeling gaat maandag 25 november 2019 om 9 uur open. De aanvraag moet voor 15 januari binnen zijn bij RVO.nl. Op de pagina Sanering Varkenshouderijen vindt u meer informatie over deze regeling.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer