Best+Fresh+neemt+A%2EC%2E+Hartman+over
Nieuws
© Twan Wiermans

Best Fresh neemt A.C. Hartman over

Best Fresh heeft met de curator van het failliete glastuinbouwbedrijf A.C. Hartman overeenstemming bereikt over de overname van het bedrijf.

Best Fresh gaat de komende weken gebruiken om kennis te maken met het personeel, de afnemers en de teeltmethoden. Doel is om het bedrijf zoveel mogelijk in zijn huidige vorm voort te zetten, met behoud van werkgelegenheid en het gemeenschapsgevoel, zegt Mart Valstar, eigenaar van Best Fresh.


A.C. Hartman, gevestigd in Sexbierum en producent van glasgroenten, biedt onder de curator werk aan 70 vaste medewerkers en levert onder andeere aan Bakker Barendrecht en Albert Heijn. Financiële informatie over de overname wordt niet gegeven.

Versterking bio-divisie

'Wij zijn blij met de overname van de activa van A.C. Hartman. Het bedrijf levert kwaliteitsproducten en is een welkome toevoeging voor ons bedrijf en met name onze bio-divisie. Wij kunnen met A.C. Hartman beter inspelen op de wensen van klanten die direct beleverd wensen te worden', reageert Valstar.

Ad interim directeur Kenaad Tewarie van A.C. Hartman zegt een turbulente periode af te sluiten. 'Wij hebben het bedrijf door een herstructurering geleid en uiteindelijk was een faillissement onafwendbaar voor een gezonde toekomst. Alle betrokkenen verdienen deze nieuwe start.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  18° / 14°
  50 %
 • Zaterdag
  19° / 9°
  40 %
 • Zondag
  19° / 10°
  10 %
Meer weer