CNV%3A+reorganisatie+Hartman+pakt+minder+hard+uit
Nieuws
© Twan Wiermans

CNV: reorganisatie Hartman pakt minder hard uit

De reorganisatie bij glastuinbouwbedrijf Hartman in Sexbierum pakt minder hard uit dan eerder was aangekondigd. Er vallen minder ontslagen en de aangeboden regeling is verbeterd. Dat meldt vakbond CNV Vakmensen.

Vlak voor Kerstmis kregen 57 van de 110 werknemers van de Friese glastuinbouwer te horen dat er voor hen geen toekomst meer was bij het bedrijf. Ze kregen een vaststellingsovereenkomst voorgelegd, die ze binnen een paar weken moesten tekenen.

• Lees ook: 'Werknemers A.C. Hartman accepteren 'fooi' niet'

Daarin zouden ze genoegen moeten nemen met een fractie van de wettelijke transitievergoeding. De vakbond ontraadde personeelsleden om deze overeenkomst te tekenen. De scherpe randjes zijn na diverse gesprekken tussen directie en vakbond afgevlakt.

Ontslaglijst

De ontslaglijst bestaat nog steeds uit 57 werknemers. Van deze groep raken er 24 hun baan volledig kwijt. De andere groep van 33 werknemers blijft in dienst bij Hartman, maar levert een kwart van hun contracturen in.

Volgens CNV heeft de directie tevens beloofd om te investeren in de werknemers die mogen blijven. Zo komt er een nog in te richten opleidings- en ontwikkelingsplan, gericht op de 100 procent biologische toekomst van het bedrijf. 'Daar zijn wij heel content mee, dat geeft de mensen weer perspectief', aldus CNV-onderhandelaar Sijtze de Bruine.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
 • Maandag
  24° / 15°
  40 %
Meer weer