Glastuinder+Hartman+krijgt+financi%C3%ABle+injectie
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Glastuinder Hartman krijgt financiële injectie

Glastuinbouwbedrijf Hartman uit Sexbierum is dankzij een reddingsplan uit de ergste financiële problemen. Dat meldt vakbond CNV Vakmensen.

De werknemers zijn deze week door de directie geïnformeerd. Details over de financiële injectie zijn niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat de bank en eigenaar The Fruit Farm Group een regeling hebben getroffen waardoor Hartman aan de verplichtingen jegens de crediteuren kan voldoen. Rond de jaarwisseling kwam naar buiten dat het bedrijf in moeilijkheden verkeerde en op omvallen zou staan.


'Na alle onzekerheid van de afgelopen maanden is dat in ieder geval een geruststellende boodschap', zegt onderhandelaar Sijtze de Bruine van CNV Vakmensen. 'Er is gelukkig weer geld en perspectief. Dat betekent dat we ons weer volledig kunnen richten op een gezonde toekomst van het bedrijf.'

Transitievergoeding

De eerder aangekondigde reorganisatie wordt in de loop van dit jaar doorgevoerd. Daarbij verliezen twintig van de in totaal 110 werknemers hun baan. Zij krijgen, zoals met de bonden eerder al was afgesproken, een volledige transitievergoeding mee.

Daarnaast wordt met 33 werknemers gesproken over de aanpassing van de omvang van hun contract, vanaf het najaar. 'Hierover zijn wij met Hartman in gesprek, elke individuele situatie is weer anders', zegt De Bruine. A.C. Hartman levert dagelijks paprika's, tomaten en komkommers. Het bedrijf werd in 2017 overgenomen door The Fruit Farm Group uit België.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  21° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer