Innovatiefonds+steunt+plantvoeding+met+micro%2Dalgen
Nieuws
© Provincie Noord-Holland

Innovatiefonds steunt plantvoeding met micro-algen

Innovatiefonds Noord-Holland investeert drie ton in de Amsterdamse start-up Algae Innovations Netherlands. Met de lening kan het bedrijf nieuwe, op algen gebaseerde natuurlijke plantenvoeding gebruiken in de teelt van voedings- en siergewassen.

Algae Innovations ontwikkelde in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam een unieke toepassing, waarbij specifieke micro-algen, zogeheten AquaPhyto, worden gebruikt als plantenvoeding. Bij het toedienen van de algen aan planten komt een breed spectrum aan nuttige stoffen vrij die de bio-activiteit tussen plant, bodem en omgeving stimuleert.

'Het gebruik van AquaPhyto als plantenvoeding voor consumptie- en siergewassen heeft een positief effect op de groei van planten en de plantweerbaarheid,' stelt directeur Ad van Vugt van Algae Innovations. 'In de praktijk zijn al veelbelovende resultaten behaald in samenwerking met een consortium van professionele telers, waaronder een wereldspeler in de sierteelt van bromelia's en vleesetende planten.'

Belangrijke stap

Directeur Wouter Keij van het Innovatiefonds vindt dat met de nieuwe vinding een belangrijke stap wordt gezet richting natuurlijke voedingsstoffen voor met name voedingsgewassen. 'Het bedrijf heeft contacten met afnemers in de keten en gaat de voedingsstof onder praktijkomstandigheden testen. Het is uitermate positief dat ook private investeerders in deze financieringsronde een bijdrage leveren.'

Weer

 • Zaterdag
  34° / 18°
  10 %
 • Zondag
  33° / 20°
  10 %
 • Maandag
  33° / 21°
  20 %
Meer weer