Landbouw mist gedeputeerde tijdens stikstofgesprek

Het Landbouw Collectief Groningen heeft gedeputeerde Henk Staghouwer donderdag gemist tijdens het overleg tussen de landbouw en de provincie over het stikstofdossier.

Landbouw+mist+gedeputeerde+tijdens+stikstofgesprek
© Mike Schellart

Het collectief is een initiatief van agrarische belangenbehartigers. Het werd deze week opgericht. LTO Noord trekt hierin samen op met GrAJK , Groep Verenigde Boeren, Farmers Defence Force, NMV, POV, NAV, Trekker Club Westerwolde, Gronings Particulier Grondbezit en Groep Huiskamerbijeenkomst in het stikstofdossier. Doel is om een landbouwgeluid te uiten richting overheid.

LTO Noord-regiobestuurder Alma den Hertog vindt het 'heel jammer' dat Staghouwer niet aanwezig was, geeft ze aan. 'We hopen op zeer korte termijn met de provincie om tafel te gaan, inclusief Staghouwer. We gaan ervan uit dat een nieuwe afspraak binnen een week met de gedeputeerde kan plaatsvinden. Staghouwer geeft aan het volgende overleg er te zijn.'

Effecten

De partijen lieten donderdagmiddag gezamenlijk vragen achter voor de Groningse landbouwgedeputeerde. De vragen gaan vooral over wat er feitelijk aan de hand is, en wat voor effecten de provinciale regeling heeft, stelt Den Hertog. 'We willen graag meer informatie. We hebben analyses nodig. Enkele Statenleden vragen de gedeputeerde hier ook steeds naar. Want je kunt wel iets besluiten, maar waar heb je het dan precies over?'

Gedeputeerde Henk Staghouwer zat donderdag bij het stikstofoverleg met minister Carola Schouten en minister-president Mark Rutte. 'Goede stappen voorwaarts en herkenning van problematiek in de provincies', twitterde hij donderdagavond. Woensdag vergaderen Provinciale Staten Groningen over het stikstofdossier.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer