Peulvruchtidee%C3%ABn+in+de+maak
Nieuws
© Vidiphoto

Peulvruchtideeën in de maak

Telers, verwerkers en ontwerpers uit de voedingswereld gaan gezamenlijk kijken hoe zij de teelt van peulvruchten in Nederland kunnen stimuleren.

De aftrap voor dit initiatief met de naam FoodLab Pulses is deze week gegeven op de Dutch Design Week. De gelegenheidscombinatie buigt zich over nieuwe concepten voor bijvoorbeeld vleesvervangers. Vijf trio's gaan hiermee vanaf halverwege november aan de slag.

De nieuwe concepten moeten leiden tot meer peulvruchtenteelt in Nederland, zegt projectleider Marjon Krol van Foodlab Pulses. 'Het is zonde dat veel soja dat de belangrijke basis is voor vleesvervangers. Dit wordt geïmporteerd. Nederlandse telers zouden graag meer peulvruchten telen, omdat het goed is voor bodem, klimaat en biodiversiteit. Maar het rendement is nu nog laag.'

De bedachte producten of concepten voor peulvruchten moeten daarin verandering brengen. FoodLab Pulses is een project van ZLTO.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  5° / -1°
  30 %
Meer weer