Bonensegment groeit door innovaties van HAK

Sinds 2014 zijn de omzetcijfers van de peulvruchtenindustrie met 25 procent gestegen. De totale omzet was vorig jaar goed voor meer dan 65 miljoen euro.

Bonensegment+groeit+door+innovaties+van+HAK
© HAK

De stijgende omzetcijfers zijn volgens HAK een gevolg van de trend om meer plantaardig te eten. HAK zag het marktaandeel stijgen naar 38 procent met een omzet van 25 miljoen euro.

Mede door de innovaties op het gebied van verpakkingen en modernisering van het aanbod in bonen zag HAK zijn omzet in de peulvruchtencategorie stijgen met ruim 10 procent.

Eetgedrag

'We zien een verandering in het eetgedrag van de consument. De trend van plantaardig eten is nog steeds groeiende en HAK drijft die groei als marktleider in de gehele categorie peulvruchten met bruine en witte bonen en kapucijners', zegt Nicole Freid, directeur marketing en innovatie.

In het 'moderne' bonensegment (kidneybonen, kikkererwten, linzen en dergelijke) ziet HAK eveneens een groeipotentieel. 'Meer dan een kwart (26 procent) van dit segment is reeds in handen van HAK. Door te blijven innoveren voorzien wij dat de groei van peulvruchten nog lang niet ten einde is', zegt Freid.

• Lees ook: Moderne consument heeft boontje voor peulvrucht

Stazak

Voor het vierde opeenvolgende jaar blijft de bruine boon van HAK de favoriete peulvrucht van Nederlanders. De bonen in stazak maken de grootste groei door: de introducties van de nieuwe varianten zorgden voor een verdubbeling van de omzet ten opzichte van 2016.

De innovatieve stazakverpakking zorgt voor een flinke aanwas van nieuwe consumenten in de categorie: maar liefst 35 procent van de shoppers kocht voorheen geen bonen. Het stazakassortiment bestaat inmiddels uit veertien varianten en trekt vooral de jonge eter aan die vaker een dag in de week vlees laat staan.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer