Einböck stelt diepte wiedeg elektronisch in

Met Smart-Control tilt Einböck het schoffelen naar een hoger niveau. De module zorgt voor de elektronische werkdiepte-instelling van de Einböck-wiedeg.

Einb%C3%B6ck+stelt+diepte+wiedeg+elektronisch+in
© Einböck

De Oostenrijkse fabrikant Einböck blijft de mechanische onkruidbestrijding doorontwikkelen. Met het Smart-Control meet- en regelsysteem presenteert Einböck op Agritechnica een nieuw systeem voor een nog nauwkeurige werkdiepte-instelling van de Aerostar-Exact wiedeg.

Een wiedeg die is uitgerust met Smart-Control houdt de werkdiepte altijd exact op de vooringestelde waarde. Een permanente sensorregeling bewaakt de afstand tussen het frame, de bodem en de tandvervorming door verschillende tegendrukken voor elke bodemomstandigheid en grondsoort. Ieder tandveld wordt automatisch ingesteld.

Constante diepte

Een tweetraps controller past het hoogteverschil tussen het frame en de grond automatisch aan en zorgt dat alle tanden op een constante diepte blijven. Dit vereenvoudigt het werk van de trekkerchauffeur. Het is mogelijk om de machine in een vroeger gewasstadium toe te passen en dat zorgt voor een betere bestrijding van de onkruiden.

Met het Smart-Control wordt het afstellen van de wiedeg aanzienlijk eenvoudiger. Niet alleen biologische boeren, maar ook traditioneel gangbare agrarische bedrijven of bedrijven die in een omschakeltraject zitten en weinig ervaring hebben in mechanische onkruidbestrijding hebben met deze extra optie voor een conventionele wiedeg eenvoudiger om een onkruidvrij perceel te verkrijgen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer