Einb%C3%B6ck+schoffelt+bovenover+de+rijen
Nieuws
© Einböck

Einböck schoffelt bovenover de rijen

Einböck presenteert op Agritechnica Chopstar-Twin een nieuw concept voor schoffeltechniek. In plaats van de schoffelelementen tussen de rijen te laten schoffelen, is de Chopstar-Twin ontwikkeld om bovenover de rijen langs te gaan.

Het voordeel is dat het schoffelen nu zeer dicht langs de jonge, net opgekomen plantjes die in de rij staan mogelijk is. Het parallellogram gaat dus niet tussen de rijen door om het onkruid te verspreiden, maar boven over de gewasrijen. Door de regelbare schuinafstelling van de schijven kan een precieze werkdiepte worden gegarandeerd.

Twee wielelementen die dicht langs de gewasrij lopen, garanderen een precieze werkdiepte van het schoffelgereedschap als veertanden en scharen. Het smalle niet bewerkte oppervlakte kan met de vingerwieder of in tweede werkgang met de Aerostart Exact wiedeg worden bewerkt. Op deze manier wordt er volvelds mechanische onkruidbestrijding toegepast.

Rijenafstand

Het veelzijdige frame met verstelbare rijenafstand tot wel 75 centimeter maakt het mogelijk om te schoffelen in gewasrijen van granen, soja, bieten, groentes alsook speciale cultuurgewassen. Ideaal is het wanneer de Chopstar-Twin wordt gecombineerd met de nauwkeurige automatische camerabesturing Row-Guard. Na uitgebreid testen of verschillende proefvelden komt deze noviteit in voorserie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
Meer weer