Hoogleraar+stikstofcommissie+wil+snoeien+in+natuurgebieden
Nieuws
© Peter Smit

Hoogleraar stikstofcommissie wil snoeien in natuurgebieden

'Veel natuur in Nederland moet beschermd worden. Het is de vraag of dat niet wat minder kan', meldt hoogleraar Rudy Rabbinge in het Algemeen Dagblad. Hij is lid van de commissie-Remkes die het kabinet adviseert over de aanpak van de stikstofcrisis.


De adviescommissie van oud-minister Johan Remkes, die zich buigt over een oplossing voor de stikstofcrisis, ging de vraag om te schrappen in natuur tot nu toe uit de weg.

Maar om de stikstofcrisis op te lossen zal ook kritisch naar de natuur moeten worden gekeken, stelt Rudy Rabbinge, lid van de stikstofcommissie, voormalig senator (PvdA) en emeritus hoogleraar duurzame ontwikkeling, in het Algemeen Dagblad.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
Meer weer