Corteva+komt+met+fonds+voor+klimaatvriendelijke+landbouw
Nieuws
© Tony Tati

Corteva komt met fonds voor klimaatvriendelijke landbouw

Voor initiatieven die bijdragen aan een klimaatvriendelijke landbouw stelt gewasbeschermingsconcern Corteva Agriscience een fonds beschikbaar van een half miljoen dollar, zo'n 450.000 euro.

Programma Climate Positive Challenge wordt door Corteva in het leven geroepen om de transitie naar klimaatvriendelijke teeltsystemen te stimuleren. Wereldwijd mogen boeren aanspraak maken op het fonds van het gewasbeschermingsconcern dat is ontstaan na het samen gaan van de agrarische activiteiten van Dow en DuPont.

Naast innovatieve maatregelen op het boerenbedrijf wil Corteva ook de samenwerking stimuleren van de boeren met plaatselijke universiteiten, milieugroeperingen en andere partijen in de agrarische sector. Dit met het doel om nieuwe ontwikkelingen, die bijvoorbeeld CO2 compenseren of het milieu beschermen, op grotere schaal te kunnen toepassen.

Voorlopers

Nederlandse landbouwers die denken dat ze in aanmerking komen voor een bijdrage uit het klimaatfonds van Corteva kunnen zich melden bij de Nederlandse medewerkers van het concern. Marketingmanager Allard Jukema van Corteva Benelux zegt dat hij ervan uitgaat dat zeker Nederlandse boeren als voorlopers in de duurzame landbouw kanshebbers zijn voor een financiële ondersteuning.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
 • Dinsdag
  19° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  20° / 12°
  30 %
Meer weer