Cosun+zoekt+bietenteler+voor+raad+van+beheer
Nieuws
© DIRK HOL

Cosun zoekt bietenteler voor raad van beheer

Voor de raad van beheer is Cosun op zoek naar een praktiserend bietenteler met een goed contact met de praktijk. In mei 2020 ontstaat een vacature voor een intern lid.

Cosun hanteert het zogenoemde traditionele bestuursmodel. De ledenraad van de coöperatie benoemt het bestuur, aangeduid als raad van beheer. Die bestaat uit negen leden: zes zijn lid van de coöperatie en drie zijn extern.

De primaire taak van de raad van beheer is het besturen van de coöperatie. Ook is zij eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van het beleid voor zowel de coöperatie zelf, als de ondernemingen die tot Cosun behoren.

Eigenschappen

Cosun zoekt een praktiserend bietenteler met een goed contact met de praktijk. Belangrijke eigenschappen zijn: een diepgaand begrip van het coöperatieve deel van Cosun en goed de belangen en verwachtingen van de leden en de coöperatieve waarden en normen aanvoelen en de vaardigheid hebben het beleid naar de leden te kunnen uitdragen.

Cosun streeft naar een evenwichtige verdeling in de raad van beheer over de verschillende regio’s. Bij gelijke (bestuurlijke) geschiktheid zal de voorkeur uitgaan naar een kandidaat uit het Zuidoosten. De functie kost minimaal zestig dagen per jaar. Reageren op de vacature kan tot uiterlijk 18 november.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  10 %
 • Zondag
  7° / 4°
  30 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer