Ook+pluimveehouders+LTO%2FNOP+noemen+stikstofbeleid+desastreus
Nieuws
© Ger Loeffen

Ook pluimveehouders LTO/NOP noemen stikstofbeleid desastreus

De vakgroep Pluimveehouderij van LTO/NOP wil nog voor het stikstofdebat van donderdag 17 oktober met landbouwminister Carola Schouten om tafel. De pluimveesector heeft namelijk zeer grote zorgen over de voorgestelde aanpak van de stikstofproblematiek.

In een brief aan de minister schrijft pluimveevoorman Eric Hubers namens LTO/NOP dat enkele voorstellen een desastreuze uitwerking hebben op de pluimveesector. 'Ze zijn voor ons onacceptabel', staat in de brief te lezen.

Daarom wil de pluimveebranche voor donderdag 17 oktober met de minister om tafel om meer duidelijkheid te krijgen én om mee te denken aan een invulling die voor de pluimveehouderij wel acceptabel is. Gebeurt dat niet, dan gaat de belangenorganisatie van de pluimveehouders zich beraden over verdere stappen.

Niet acceptabel

De pluimveehouders willen geen 30 procent afroming bij extern salderen en ook geen koppeling van stikstof aan pluimveerechten.

Bij intern salderen dient er geen correctie worden doorgevoerd. En het plan om latente gerealiseerde vergunningsruimte als startpunt te nemen bij interne saldering, is een aantasting van bestaande vergunningsruimte. 'Een aanpak die onacceptabel is', schrijft Hubers.

Volledige schadeloosstelling

Opkopen van bedrijven kan volgens LTO/NOP alleen aan de orde zijn op basis van vrijwilligheid en tegen een eerlijke, marktconforme prijs. Dus een volledige schadeloosstelling met daaraan gekoppeld dat bedrijven in de omgeving van een stoppend bedrijf die wel door willen, daarvoor de ruimte krijgen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  20° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  18° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
Meer weer