Trots op boeren en tuinders

De Agractie van dinsdag op het Malieveld in Den Haag heeft diepe indruk gemaakt op Nederland. Het was spannend wat er die dag ging gebeuren, maar het is sfeervol en ordelijk verlopen. De organisatoren verdienen een groot compliment.

Trots+op+boeren+en+tuinders
© Maartje van Berkel

De Agractie heeft voor mij nogmaals duidelijk gemaakt dat het overgrote deel van de samenleving vierkant achter ons staat. Veruit de meeste mensen hebben een groot boerenhart. Politici en bestuurders hebben dit duidelijk totaal onderschat. Het idiote proefballonnetje van D66-Kamerlid Tjeerd de Groot wordt dan ook door rest van Nederland niet begrepen. Volstrekt logisch, want mensen willen gewoon een lekker stukje vlees blijven eten.

Het probleem is dat de media en enkele populistische politici zich gek laten maken door een marginaal deel van de samenleving. Ik heb al vaker in columns geschreven dat een handjevol mensen de agenda van politiek Den Haag bepaalt en dat dit snel moet stoppen. Ja, in een democratie is het belangrijk dat men luistert naar de belangen van minderheden en dat hier rekening mee wordt gehouden. De wil van de overweldigende meerderheid zal echter toch de boventoon moeten voeren.

Waarom worden we door politiek Den Haag dan steeds als speelbal gebruikt? Het punt is dus dat een overgrote meerderheid van de kiezers helemaal niet zit te wachten op minder vlees. Dat beeld werd vorige week nog eens bevestigd door een onderzoek waaruit naar voren kwam dat Nederlanders juist meer vlees zijn gaan eten. Dus… Ik hoop dat dit signaal duidelijk is overgekomen, anders staan we zo weer op het Malieveld.

Het wordt hoog tijd dat de politiek en de media de stem van de overgrote meerderheid laten horen

Léon Faassen, bestuurslid LTO Nederland

Het wordt hoog tijd dat de politiek en de media de stem van de overgrote meerderheid laten horen. Mensen zijn #trotsopdeboer en tuinder, natuurlijk!

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer