TV: Eerste trekkers arriveren op Malieveld

Terwijl de muziek van Normaal uit de boksen schalt komen de eerste trekkers aan op het Malieveld in Den Haag. ‘Ik ben zondagavond al vertrokken, dan wist ik zeker dat ik een plekje had’, vertelt Arjan Dijkshoorn. ‘Voordat ze de boel afzetten ben ik mooi op tijd. Ik heb de trekker hier geparkeerd en vannacht in een hotelletje geslapen.’

Organisator Arjan Schuiling hoopt op een vriendelijke actie. ‘Ik hoop echt oprecht dat er niks gesloopt wordt, we moeten ons niet diskwalificeren als boer. Wij willen in gesprek met de minister om een ander landbouwbeleid.’

‘Als je in Nederland kijkt hoe goed we het doen en hoe we met onze beesten om gaan dan denk ik waar zijn we mee bezig’, reageert Dijkshoorn. ‘Als we hier koeien weg halen komt er ergens anders in de wereld weer een koe bij, dat lost dus niks op.’

Schuiling: ‘Het gaat niet om deze actie, deze actie is het middel, het doel is een ander landbouwbeleid.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  31° / 21°
  80 %
 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  50 %
Meer weer