Boer+aangehouden+op+weg+naar+protest+Malieveld
Nieuws
© René Bouwmeester

Boer aangehouden op weg naar protest Malieveld

Een van de demonstrerende boeren is in Den Haag aangehouden. Hij reed volgens de politie tegen de richting in over de middenberm en volgde de aanwijzingen van de politie niet op.

De toegangswegen naar het Malieveld in Den Haag zijn voor al het verkeer afgesloten. Langs de toegangswegen zijn opleggers en betonblokken geplaatst. Zo wil de politie voorkomen dat meer trekkers het Malieveld bereiken dan de 75 exemplaren waarvoor toestemming is gegeven. De overige trekkers worden doorverwezen naar het ADO-stadion aan de rand van de stad.

Lange files

Vlak voor het Malieveld in Den Haag staat een half uur vertraging op de A12. Ook bij Den Haag loopt het vast aan het einde van de Utrechtsebaan. Mede doordat de ME de stad heeft afgesloten voor trekkers.

Boeren op weg naar Den Haag veroorzaken met hun trekkers lange files op de snelwegen. Rond 7.30 uur schatte Rijkswaterstaat de totale lengte op 700 kilometer. Veel meer dan gebruikelijk op dinsdagochtend.Op de A12 van Utrecht naar Den Haag staat ruim een uur file tussen Nieuwegein en Nieuwebrug. Op de A15 van Nijmegen naar Rotterdam is er meer dan een uur oponthoud tussen Deil en Hardinxveld-Giessendam.

Overlast

Rijkswaterstaat verwachtte vooraf al veel overlast in de ochtendspits door de acties. De overlast wordt nog eens versterkt dat door het regenachtige weer. De grootste problemen doen zich op dit moment voor rond Utrecht. Op de A28 heeft het verkeer een vertraging van meer dan een uur vanaf de afrit Maarn tot aan de Uithof.

Op de A2 is er eveneens veel vertraging door de trekkers, en ook op de A15 tussen knooppunt Deil en knooppunt Gorinchem staan files.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  18° / 14°
  70 %
 • Zondag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer