Verse groente voor de halve prijs

Bij biologisch-dynamische boerderij 't Leeuweriksveld stond afgelopen zaterdag niet de boer, maar de klant op het land. Op de percelen in het buitengebied van Emmen konden klanten zelf het oogsten ervaren en goedkoop hun krat vullen met verse groenten.

Groenteteler Wouter Kamphuis ziet veel nieuwe gezichten op zijn erf en op het land tussen de kolen, aardappels en bietjes. 'We hebben een groep vaste klanten en werken ook met abonnementen. Maar je hoopt op zo'n oogstdag dat er nieuwe mensen komen die nieuwsgierig zijn en enthousiast worden van onze producten.'

Biologisch-dynamische landbouw is nog niet echt bekend bij het grote publiek en daarom moet Wouter Kamphuis nog regelmatig tekst en uitleg geven.'Het is in feite kringlooplandbouw van het allereerste uur. De essentie van biologisch-dynamisch is dat je op regionale schaal gemengde landbouw hebt. Zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Maar puur op de ware landbouwkracht. En ik zie het ook als de landbouw voor de toekomst. En de oplossing voor veel problemen.'

Vaste klant

De groenteteler uit Emmen boert al tien jaar op zijn eigen wijze. Het aantal vaste klanten stijgt en de boerderijwinkel loopt goed. Vaste klant Gerwin Klingenberg haalt wekelijks een krat met boodschappen. 'Ik kom hier elke zaterdag voor verse groente, fruit en bijzonder lekker brood. Het is natuurlijk duurder dan in de supermarkt en je moet er wel even een stukje voor rijden. Maar dat is goed te doen, want ik rij elektrisch.'

Weer

 • Dinsdag
  19° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 13°
  50 %
 • Donderdag
  19° / 12°
  60 %
Meer weer