Zesde+editie+Seed+meets+Technology+afgesloten
Nieuws
© Proeftuin Zwaagdijk

Zesde editie Seed meets Technology afgesloten

'Ik kom hier ieder jaar en ieder jaar staan er weer nieuwe machines', aldus een van de bezoekers van Seed meets Technology in Zwaagdijk.

Het evenement heeft zijn zesde editie erop zitten en opnieuw kwamen daar veel bezoekers op af, laat organisator Proeftuin Zwaagdijk weten. De samenhang tussen nieuwe technieken en rassen en een kennisprogramma blijkt een unieke formule te zijn voor bedrijven die actief zijn in de zaadsector, meldt de vakbeurs.

Dutch Valley

Nieuw dit jaar was deelnemer Dutch Valley, die met acht deelnemers participeerde. Dutch Valley is een bundeling van bedrijven die actief zijn op het gebied van hardware, software, reagentia, laboratoriumdiensten en bio-informatica.

De lezing 'Advanced technologies in genomics for plant breeding' trok veel geïnteresseerde bezoekers.

Crop protection

Tevens stond het symposium 'Crop protection 2030: what does it mean for seeds?' op het programma, waarbij sprekers van het ministerie van LNV, Artemis, Bejo en Incotec vertelden over de invloed van de Toekomstvisie gewasbescherming 2030 op hun vakgebied.

Het bleek een onderwerp te zijn waar nog veel vragen spelen, waardoor er interessante discussies de kop opstaken.

Zaadbedrijven

Takii Europe beleefde dit jaar de open dagen op het veld, met een tent midden tussen de demo's. Zo hadden bezoekers een prachtig uitzicht op de velden met tientallen gewassen.

Gautier Semences uit Frankrijk participeerde dit jaar voor het eerst en heeft zich voornamelijk op sla gericht. Zowel in de vollegrond als op water waren diverse rassen te zien.

2020

De volgende editie vindt plaats van 22 tot en met 24 september 2020.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 7°
  50 %
 • Donderdag
  15° / 6°
  20 %
 • Vrijdag
  14° / 9°
  50 %
Meer weer