Iets stijgende lijn bij tarwenoteringen

Op de wereldmarkten laten de tarwenoteringen veelal een stabiele of iets stijgende lijn zien. Dat geldt ook voor de EU-noteringen.

Iets+stijgende+lijn+bij+tarwenoteringen
© Han Reindsen

De stabiele of iets stijgende tarwenoteringen op de wereldmarkten is mede het gevolg van de neerslag in grote delen van de Verenigde Staten en Canada. Daardoor loopt het oogsten vertraging op, terwijl de kwaliteit van het graan afneemt.

De inzaai van wintertarwe in Oekraïne verloopt moeizaam door een tekort aan neerslag. Ook in Argentinië zorgt een tekort aan neerslag in combinatie met vorst voor schade aan de gewassen.

Rusland

De Russische tarweoogstprognose is positief bijgesteld met 3 miljoen ton tot 78 miljoen ton (vorig seizoen 72,1 miljoen ton), meldt het Weekbericht granen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De EU-noteringen spotnoteringen voor tarwe en gerst zijn vooral stijgend, die voor mais licht dalend. De termijnnotering maaltarwe in Parijs voor levering in december steeg met 50 cent tot 172,50 euro per ton en levering in maart 2020 tot 176,50 euro per ton (plus 25 cent).

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer