Nedap kraamstalvoeren nu op basis van behoefte

Nedap kraamstalvoeren kan nu ook op basis van behoefte. De firma uit Groenlo introduceert daarvoor de Nedap Activator. Die geeft automatisch een dosis voer af wanneer een zeug met de snuit een elektronische sensor aanraakt.

Nedap+kraamstalvoeren+nu+op+basis+van+behoefte
© Nedap

De Nedap Farrowing Feeder levert met regelmatige intervallen de hele dag door automatisch kleine porties voer aan de zeug om de eetlust te bevorderen. Tussen deze geplande voedingen door kunnen zeugen met hun snuit via de Nedap Activator 'vragen' om kleine extra porties.

Voerbak

De Nedap Activator kan door de boer eenvoudig worden gemonteerd op een voerbak in een nieuw of bestaand automatisch voersysteem voor zogende zeugen. Het apparaat helpt volgens de leverancier varkenshouders de bedrijfskosten te verlagen en de prestaties van de zeugen via strategisch voeren te verhogen.

Nedap meldt verder dat met de Activator besparingen op de voerkosten mogelijk zijn, omdat er minder wordt verspild. Doordat er vaker voer wordt gegeven, stimuleert en maximaliseert kraamstalvoeren met Activator de voeropname.

Sterftecijfer

Gebruikers van de Activator geven een daling van 50 procent van het sterftecijfer in het kraamhok aan en tot 0,75 kilo extra gewicht per big bij het spenen, stelt Nedap. 'Voeren op verzoek kan zeugen helpen sneller van het werpen te herstellen, de lichaamsconditiescore (BCS) verbeteren en de vruchtbaarheid en de fokmogelijkheden stimuleren', zegt Martin Enderink van Nedap Pig Division.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
 • Maandag
  3° / 0°
  20 %
Meer weer