Besparing op startvoer varkens

Nedap stelt dat met de lancering van Sorteren Vleesvarkens II zo'n 20 procent besparing op startvoer mogelijk is.

Besparing+op+startvoer+varkens
© Nedap

Volgens het Groenlose bedrijf is met het systeem elk vleesvarken optimaal te voeren, afgestemd op de groei, om het dier op het juiste gewicht af te kunnen leveren aan de slachterij.

Het station weegt en identificeert ieder varken dat binnenkomt en leidt het automatisch naar de juiste voersoort of separatieruimte. Dat maakt het systeem geschikt voor het houden van individuele varkens in grote, sociale groepen.

Diergewicht

Het systeem Sorteren Vleesvarkens II neemt minder hokoppervlakte in beslag en kan meer varkens per uur sorteren. Volgens Nedap is dankzij efficiënt voeren op diergewicht tot 20 procent te besparen op startvoer.

Sorteren Vleesvarkens II neemt in de nieuwe opstelling drie vierkante meter minder ruimte in, waardoor drie extra varkensplaatsen beschikbaar komen. Ook is sprake van een betere doorstroming in het weeg- en sorteersysteem door gebruik te maken van de weegbrug.

Minder gevoelig

De weegbrug meet niet alleen het gewicht, maar functioneert ook als sensor voor het openen en sluiten van de poorten. Omdat geen optische sensoren meer nodig zijn, is Sorting II minder gevoelig voor storingen, stelt het bedrijf.

Nedap presenteert de nieuwste versie van Sorteren Vleesvarkens tijdens de LIV in Venray.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer