Rijk+stelt+180+miljoen+euro+beschikbaar+voor+Regio+Deals
Nieuws
© DIRK HOL

Rijk stelt 180 miljoen euro beschikbaar voor Regio Deals

Minister Schouten van LNV en Ollongren van BZ stellen opnieuw miljoenen beschikbaar om Regio Deals mogelijk te maken. Vanaf 9 september kunnen voorstellen ter waarde van 180 miljoen euro worden aangemeld.

Dit schrijven de bewindslieden in een brief aan de Tweede Kamer. Doelstelling hierbij is om de brede welvaart in Nederland verder te versterken. Ook voorstellen die de landbouw steunen, zijn welkom.

Op dit moment wordt al in zestien regio’s samen gewerkt aan regionale opgaven. Met deze nieuwe openstelling kunnen ook andere regio’s voorstellen aanmelden.

Gebiedsgericht

In Regio Deals werken Rijk en regio samen aan gebiedsgerichte opgaven om de kwaliteit van leven, werken, wonen, ondernemen, veiligheid, leren en recreëren in regio’s verspreid over Nederland te vergroten.

Ook voorstellen die de landbouw steunen, zijn welkom.

Overheden, bedrijven, bewoners, kennisinstellingen en betrokken organisaties gaan in de deal aan de slag met een gebiedsgerichte aanpak.

Agrifood

Duurzame landbouw, gezond voedsel, samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven, het ontwikkelen van kansrijke sectoren, en meer perspectief op een baan, zijn voorbeelden van onderwerpen die in een deal opgepakt kunnen worden.

Zo richt de Regio Deal bodemdaling Groene Hart zich op de gevolgen van de bodemdaling voor de infrastructuur, woningbouw en landbouw en zet de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe in op het verbeteren van de leefbaarheid en op economische structuurversterking in de regio.

Tranche 1 & 2

Binnenkort stuurt minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) een brief aan de Tweede Kamer waarin zij nader ingaat op de voortgang van de al gesloten Regio Deals uit de eerste en tweede tranche.

Vanaf maandag 9 september kunnen voorstellen bij RVO worden aangemeld. Regio’s kunnen tot 1 december een voorstel aanmelden. Na sluiting van de inschrijftermijn wordt besloten welke voorstellen nader uitgewerkt worden tot een Regio Deal.

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer