Crossbaan+geprepareerd+op+weiland+Abcoude
Achtergrond
© Arjen Vos

Crossbaan geprepareerd op weiland Abcoude

Autocross Abcoude viert zaterdag 24 augustus zijn 45-jarig bestaan. Meer dan helft van de edities kon de organisatie terecht op een weiland van de plaatselijke veehouder Bart de Vries.

Zo ook dit jaar, waar het prepareren van de baan traditioneel op maandag is begonnen. 'Ik kan het goed vinden met de mannen. Alles gaat altijd in goed overleg en afspraken worden netjes nakomen. Zo zorgen ze dat na de cross alles keurig netjes wordt opgeruimd en opgeknapt,' zegt De Vries, die vorig jaar stopte met het melken van koeien. Het perceel wordt nu gebruikt voor het houden van zoogkoeien.

Het totale perceel beslaat zo'n 10 hectare, waarvan relatief een klein deel voor de baan zelf wordt gebruikt. 'Het rennerskwartier, het juryterrein en vooral ook de parkeerplaatsen nemen veel meer ruimte in beslag', vertelt de ondernemer.

Verenigingsmens

De veehouder moet bekennen zelf geen groot crossliefhebber te zijn. 'Ik ben een echt verenigingsmens en vind het mooi dat er zoveel mensen uit het dorp en de omgeving plezier beleven aan dit evenement. Daar werk ik graag aan mee. Zelf ben ik ook nog actief voor de plaatselijke afdeling van LTO Noord. Ik weet dat de sport vooral onder boeren erg populair is. Voor hen doe ik het ook graag.'

Zijn perceel ligt logistiek gunstig, stelt De Vries, precies tussen het dorp en de snelweg. 'Dat betekent dat het evenemententerrein goed ontsloten is, een belangrijke factor voor de organisatie.'

Weer

 • Woensdag
  23° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  10 %
Meer weer