Tuinbouwweg Harmelerwaard veel duurder

De ontsluitingsweg voor glastuinbouwgebied de Harmelerwaard pakt mogelijk 1,3 miljoen euro duurder uit voor gemeente Woerden.

Tuinbouwweg+Harmelerwaard+veel+duurder
© niels de vries

In plaats van een bijdrage aan de aanleg van 777.000 euro kan deze oplopen met een bedrag van 1,33 miljoen euro. De gemeente is in afwachting van aanvullende bijdragen van gemeente Utrecht en provincie Utrecht. Eind dit jaar moet hier helderheid over zijn.

Maar als er geen aanvullende afspraken worden gemaakt, loopt Woerden tegen de extra kosten aan.Dat schrijft wethouder Arjen Noordhoek in een brief aan de gemeenteraad. 'De uitkomst van de afspraken met gemeente en provincie Utrecht kan leiden tot een heroverweging van het college over de aanleg.'

Tracé

Het kassengebied is nu slecht ontsloten via de Dorpelweg en een nieuwbouwwijk. De wens is daarom een betere ontsluiting via verlenging van de Hugo de Vriesweg richting de A12. Vanwege bezwaar tegen het aanvankelijk ontworpen trace moest het trace worden aangepast. Dat leidde tot jaren vertraging en extra kosten. Als de gemeente extra moet bijdragen aan het project, zal de wethouder de gemeenteraad informeren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer