16%2E000+kippen+komen+om+bij+brand+Nijkerk
Nieuws
© Dafinchi

16.000 kippen komen om bij brand Nijkerk

Bij een brand in een kippenschuur in Nijkerk zijn in de nacht van woensdag op donderdag 16.000 kippen omgekomen.

Hoe de brand kon uitbreken, is voorlopig niet bekend. Het vuur woedde bij een boerderij aan de Bunschoterweg in het buitengebied van Nijkerk en Bunschoten. De brandweer rukte met groot materieel uit voor de brand, maar de betreffende schuur kon niet gered worden. Een naastgelegen schuur kon wel beschermd worden tegen de uitslaande vlammen.

Via Twitter laat de brandweer weten dat er in de omliggende provincies Utrecht en Flevoland kleine roetdeeltjes zijn aangetroffen als gevolg van de brand in de kippenschuur. Er is geen asbest vrijgekomen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  22° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  18° / 6°
  20 %
Meer weer