Brandweer+koelt+dak+pluimveestal+Otterlo
Nieuws
© Archief

Brandweer koelt dak pluimveestal Otterlo

De brandweer heeft donderdagavond het dak van een pluimveestal in Otterlo gekoeld met water. Door de hitte kwamen de kippen in gevaar.

Het ventilatiesysteem kon de warmte niet meer verwerken, meldt een lokale nieuwssite. De brandweer kwam omstreeks 21.30 uur, toen de temperatuur nog ruim boven de 30 graden was, in actie bij het bedrijf aan de Maatweg in de Gelderse plaats.

Door het dak met water te koelen, daalde de temperatuur in de stal. Onbekend is hoeveel kippen zich daarin bevonden. De brandweer gebruikte bij het koelen een dakkanon, dat normaal wordt ingezet bij natuurbranden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 5°
  20 %
Meer weer