Toelatingendatabank+door+Ctgb+vernieuwd
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Toelatingendatabank door Ctgb vernieuwd

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft de toelatingendatabank vernieuwd en gebruiksvriendelijker gemaakt.

Dagelijks raadplegen honderden bezoekers de toelatingendatabank. Vaak achter de PC op kantoor, maar steeds vaker via een mobiel apparaat op de trekker. Met de aangepaste vormgeving neemt het gebruiksgemak op mobiele apparaten toe. De vernieuwde databank staat sinds vorige week online.

In de databank staat uitgebreide informatie over toelatingen en de toegestane toepassingen van biociden en gewasbeschermingsmiddelen. Aan de hand van een aantasting, ziekte of plaag krijgen telers een overzicht van toegelaten middelen.

Laag-risicoprofiel

Bij de uitgebreide filters voor gewasbeschermingsmiddelen is een nieuw filter toegevoegd: toelatingstype ‘low-risk’. Hiermee worden gewasbeschermingsmiddelen met een laag-risicoprofiel geselecteerd.

Laag-risicomiddelen passen in het streven naar duurzaamheid. Ze hebben voor aanvragers/toelatingshouders als bijkomend voordeel dat ze hiermee reclame mogen maken en dat op de studies uit het dossier vijftien jaar dataprotectie geldt, tegen tien jaar voor een gangbaar middel.

Weer

 • Woensdag
  22° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  18° / 6°
  20 %
Meer weer