'Op Fietse' langs Achterhoekse boeren

De zomer is in volle gang en dat betekent dat er door het hele land fietstochten worden gehouden waarbij mensen ook een agrarisch bedrijf kunnen bezoeken. Zo ook in de Achterhoek.

Er werd dinsdag gefietst in de omgeving Lochem en de deelnemers brachten daar ook een bezoek aan een stierenopfokbedrijf. 'De fietsers bezoeken een mechanisatiebedrijf, een melkveehouderij een rozenkweker en dit opfokbedrijf', weet Herman Menkhorst van LTO Lochem.

'Alle stieren komen van het eigen melkveebedrijf', vertelt eigenaar Albert Esselink aan een van de fietsers. 'Alles wat we als dekstier kunnen verkopen, gaat als dekstier weg. Dat is ongeveer 75 procent. De rest mesten we af voor de slacht'.

Menkhorst krijgt ook vragen van de deelnemers. 'Een groot percentage van de mensen die meefietst, heeft kennis van de landbouw. Maar er zijn er altijd die niks van de landbouw weten. Op deze manier kunnen we ze heel gericht vertellen hoe de zaak in elkaar steekt.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  24° / 15°
  30 %
 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
 • Zondag
  23° / 14°
  20 %
Meer weer