Geen+extra+uitrijtermijn+mest+vanwege+droogte
Nieuws
© Vredo

Geen extra uitrijtermijn mest vanwege droogte

Ondernemers krijgen vanwege de droogte geen extra tijd om mest uit te rijden. Een deel van regels van 2018, toen het ook droog was, wordt overgenomen.

Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Dit houdt voor grasland in dat er op zand- en lössgrond tot en met 31 augustus drijfmest en vaste mest kan worden uitgereden. Ook op klei en veengrond geldt 31 augustus als uiterste datum voor drijfmest. Voor vaste mest op bouwland geldt voor deze grond 15 september als laatste uitrijdag.

• Lees ook: Geen aanvullende mestmaatregelen bij droogte

Voor bouwland is bij drijfmest 15 september de uiterlijke datum. Dit geldt voor zowel zand- en lössgronden als klei- en veengronden. Vaste mest is op zand- en lössgrond toegestaan tot 31 augustus. Op klei- en veengrond is dit het hele jaar toegestaan.

De voorwaarden om mest te mogen uitrijden, staan vermeld op de site van RVO.nl.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  28° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 12°
  20 %
 • Donderdag
  16° / 11°
  70 %
Meer weer