Internationale+verziltingsexperts+bijeen+in+Leeuwarden
Nieuws
© Archief

Internationale verziltingsexperts bijeen in Leeuwarden

Ruim tweehonderd deskundigen op het gebied van verzilting komen in de week van 10 september bijeen voor een congres in Leeuwarden.

Het is voor het eerst dat deskundigen bijeenkomen om te praten over oplossingen voor de toenemende verzilting in de landen rondom de Waddenzee en Noordzee. Door zeespiegelstijging, bodemdaling en vaker voorkomende periodes van droogte, krijgen steeds meer landen te maken met verzilting van (landbouw)grond.

Het congres richt zich dan ook onder meer op zoute landbouw, zoetwaterbeheer in potentieel zoute bodems, revitalisering van zoute aangetaste gebieden en financiering van gewassen en producten.

Ervaringen delen

Belangrijk doel van de conferentie is wat de landen rondom de Noordzee en Waddenzee kunnen leren van regio's waar verzilting al langer een probleem is. Experts uit onder meer Australië, Bangladesh, Senegal en de Verenigde Staten delen in Leeuwarden hun ervaring over onderwerpen als veelbelovende gewassen, zout-zoet waterbeheer, beleid en innovatie met praktijkervaring.

De Saline Conference is een initiatief van de Waddenacademie. Naast het congres worden er excursies georganiseerd naar Texel, Terschelling en Emden (Duitsland).

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
Meer weer