Nationale+parken+moeten+aantrekkelijker+worden
Nieuws
© Peter Smit

Nationale parken moeten aantrekkelijker worden

Minister Carola Schouten trekt eenmalig 6 miljoen euro uit om de nationale parken te versterken. De parken moeten aantrekkelijker worden voor het brede publiek.

Nederland telt momenteel 21 nationale parken, waaronder De Hoge Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug en het waddeneiland Schiermonnikoog. 'Natuur is de basis van ons bestaan', schrijft Schouten vrijdag in een Kamerbrief. 'Mensen genieten van natuur en worden er door geraakt. Maar natuur is vaak ook kwetsbaar en verdient daarom onze aandacht en bescherming.'

Het geld, dat moet worden aangevuld door provincies en gemeenten, is bedoeld om de nationale parken te vernieuwen. De miljoenen komen beschikbaar in de periode 2020 tot 2022. De nationale parken bieden veel kansen om natuur te beleven en tegelijkertijd bij te dragen aan het besef dat beschermen ook noodzakelijk is, schrijft Schouten.

Marketingscampagne

Om de parken in het buitenland bekender te maken, trekt de minister 1,4 miljoen euro uit. Het is bedoeld als ondersteuning van een internationale marketingcampagne. Er is al jaarlijks 1 miljoen euro beschikbaar voor educatie in de parken.

Weer

 • Woensdag
  12° / 8°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  16° / 10°
  20 %
Meer weer