Aanpassing+waterschapsbelasting+toch+niet+van+de+baan
Nieuws
© It’s A Léonie Photography Vaarhorst

Aanpassing waterschapsbelasting toch niet van de baan

De aanpassing van het belastingstelsel van de waterschappen is toch niet van de baan. Het proces is tijdelijk stil gelegd, meldt de Unie van Waterschappen. Die zegt dat ten onrechte het beeld is ontstaan dat de aanpassingen niet doorgaan.

Eerdere voorstellen tot aanpassing van het belastingstelsel hebben niet tot besluitvorming geleid. De besturen van de waterschappen kwamen in december 2018 niet op één lijn over de manier waarop het belastingstelsel zou moeten worden aangepast. Ook werd de urgentie van de aanpassingen niet door alle besturen gezien.


De unie zegt dat het op dat moment, met de waterschapsverkiezingen voor de deur, heeft besloten om de beraadslaging en besluitvorming over de gewenste aanpassing van het belastingstelsel minimaal een half jaar stil te leggen. Op deze manier kunnen de de nieuwe besturen zich na de verkiezingen uitspreken over de gewenste aanpassingen.

Garantie

De unie ziet het hebben van een eigen belastingstelsel als de best mogelijke garantie voor waterveiligheid en een duurzaam en toekomstbestendig waterbeheer. Daarom vindt de organisatie dat een aanpassing van het belastingstelsel moet kunnen rekenen op een zo groot mogelijk draagvlak bij de algemene besturen van de waterschappen.

Net voor de zomer is binnen de Unie van Waterschappen voor het eerst sinds de verkiezingen gesproken over de manier waarop het proces, om te komen tot een aanpassing van het belastingstelsel, moet worden vervolgd. In oktober wordt in de ledenvergadering van de unie verder gesproken over de aanpassing van het belastingstelsel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  29° / 18°
  60 %
 • Maandag
  25° / 19°
  20 %
 • Dinsdag
  24° / 16°
  70 %
Meer weer