Beperkingen+boeren+Staphorst+weer+voorbij
Nieuws
© DIRK HOL

Beperkingen boeren Staphorst weer voorbij

Boeren in de omgeving van Staphorst kunnen hun vee weer naar buiten sturen en er kan er ook weer worden gemaaid en geoogst. Gemeente Staphorst laat weten dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen na een brand bij een papierrecyclingbedrijf.

Er werd onder meer onderzocht of er geen roetdeeltjes op boerenland belandden na de brand bij Huhtamaki Paper Recycling woensdagnacht. Het advies gold voor boeren met land benedenwinds van het afgebrande bedrijf. Uit de metingen bleek dat gevaarlijke stoffen binnen de veilige normen bleven.


'Gelukkig blijkt uit de controle dat er geen gevaar meer is voor de omgeving. We wensen betrokkenen veel sterkte bij de afhandeling van alle gevolgen', meldt locoburgemeester Lucas Mulder op de website van gemeente Staphorst. Bij de brand stortte een groot deel van het pand van het bedrijf in. De brandweer was urenlang bezig om het vuur onder controle te krijgen. Er vielen geen slachtoffers bij de brand.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  30° / 15°
  10 %
 • Vrijdag
  32° / 16°
  10 %
 • Zaterdag
  33° / 16°
  10 %
Meer weer